Скандално скъпите ловни джипове се връщат в горското 02.12 | 11:22

Това разпореди премиерът в оставка Бойко Борисов

От iNews.bg

Скъпите джипове, с които преди година скандално се сдобиха няколко горски стопанства, може и да пообиколиха малко, но в крайна сметка отново ще се върнат в горското. Това е разпоредил премиерът в оставка Бойко Борисов, съобщиха от правителствената информационна служба.

Припомняме, че в момента те се ползват от политиците. Три от луксозните возила станаха част от автопарка на Националната служба за охрана (НСО). Службата пък вози управляващите.

Трите джипа бяха купени от държавните горски предприятия в Благоевград, Смолян и Сливен. Цената на един от тях беше около 200 000 лева и трябваше да се ползват за ловен туризъм от платежоспособни гости. Оказа се, че за автомобилите са платени доста по-високи от пазарните цели.

От съобщението на Министерския съвет става ясно, че за охраната и транспорта на премиера отговаря НСО и по преценка на службата министър-председателят и екипът му са ползвали превозните средства при командировки извън столицата. Автомобилите са използвани също и за нуждите на чужди държавни и правителствени ръководители при посещенията им в страната, както и за обиколките по границата и бежанските центрове.

Водещи

Най-четени