Скандалното назначение на зам.-министри започна 12.08 | 09:32

В регионалното министерство е и най-спорното назначение

От iNews.bg

Служебният премиер Георги Близнашки назначи новите зам.-министри. Цели четирима от тях ще са на подчинение на вицепремиера Екатерина Захариева.

В регионалното министерство е и най-спорното назначение - на бившия шеф на ВиК-Добрич Радослав Русев.

Русев бе даден на прокуратурата от предшественичката на Захариева - Десислава Терзиева, заради данни за нарушения в затъналото в дългове ВиК-Добрич. Сигналът до прокуратурата бе подаден, след като се разбра, че ВиК-Добрич е продало близо 13 хил. тона тръби на съмнително ниска цена след поредица от спорни експертизи.

Скандално предложение за зам.-министър на правосъдието направи и служебният министър Христо Иванов.

Иванов обяви, че готви за един от своите заместници съдия Аглика Адамова - дъщеря на ректора на Стопанската академия в Свищов Величко Адамов. Той пък бе разкрит като близък приятел на съдебния лобист Красимир Георгиев - Красьо Черния.

Освен това над 20 фирми се водят на името на арх. Георги Савов. Вчера той беше назначен за зам.-министър на инвестиционното проектиране от служебния премиер Георги Близнашки.

Повечето от тях са свързани с дейности, за които арх. Савов ще отговаря във ведомството - строителство, архитектура, инвестиционно проектиране.

Водещи

Най-четени