Скандалът с "Пайнер" бил "смешен плач" 17.01 | 17:46

Фирмата отделяла внимание на културно-историческото наследство, каза археолог

От Ралица Стоянова

Фирма "Пайнер"" не се занимава само с чалга музика, а отделя голямо внимание на културно-историческото наследство. Това каза археологът проф. Николай Овчаров по повод скандала с европарите за музикалната компания, информира агенция "Фокус". 

Той определи скандала като "смешен плач".

"Вече няколко дни наблюдавам как мастити интелектуалци вземат отношение и плюят по темата. Става дума за един европейски проект. Аз лично съм разработвал много такива проекти и знам колко трудно се правят те", каза още Овчаров.

Според него нещата се представят много едностранчиво, защото "Пайнер” не се занимава само с чалга - тя има цял канал, който излъчва само народна музика.

Телевизията има специална рубрика, която се казва "Бащино огнище”, посветена на културния туризъм, културните паметници, археологическите проучвания, обясни археологът. Миналата година водещата на рубриката Галя Жекова е била избрана и наградена от Националния археологически институт за цялостната си продукция и представянето на българското културно-историческо наследство.

Овчаров заяви, че е правил с "Пайнер"два-три филма за "Перперикон" и други паметници.

По думите му действията на собственика на телевизия "Планета" трябва да бъдат поощрени, тъй като с тези пари ще бъде закупена нова техника. С нея ще могат да се правят професионални филми, по отношение не само на музиката, но и на културно-историческото наследство на България.

Водещи

Най-четени