Слави не дойде на брифинга, но Ники Василев отсече: Само аз съм уволнявал Пеевски, щях да водя кабинет с ДНК на бъдещето 16.07 | 13:20

Не съм зависим от ДПС и от никого, освен от моите две прекрасни дъщери. разочарован съм от приятелския огън от десния сектор, защото аз съм точно десен-реформатор

От iNews.bg

Партията на Слави Трифонов - "Има такъв народ" за пръв път се вслуша в обществото и реши да обяви своите бъдещи планове, както и да разясни минали случки на пресконференция. Това е шанс за журналистите да задават въпроси, а не да чуваме какво ни предлагат лидерите по Фейебук, каквато традиция започна Бойко Борисов, а впоследствие бе доразвита от Слави, Мая Манолова, Христо Иванов, Корнелия Нинова.

Брифингът на ИТН, от който Слави отсъстваше, бе презентиран още вчера, когато Дългия си посипа главата с пепел и даде да се разбере, че оттегля кандидатурата на Николай василев за следващ премиер на България. Лидерът загатна, че ще ревизира и състава на анонсирания от него кабинет в понеделник. Тогава в своята кабеларка Трифонов посочи правителство, без да е водил разговори с другите протестни партии и без да има никакъв диалог. Нещо, което отприщи вълна от недоволство - както у водачите на партии и коалиции, представени в Парламента, така и у сериозни маси в обществото. 

"В последните 3 дни върху Николай Василев бе излята невероятна помия. Най-вече от партия, която трябва да припознава за враг Бойко Борисов, а не нас", така бе открита пресконференцията от дясната ръка на Слави - Тошко Йорданов.

Думата после взе Николай Василев. 

"Опознах в последно време Слави, както и Тошко, а и много други доблестни хора. Благодаря им. Не знам дали този брифинг ще бъде от най-лесните ми, но със сигурност ще бъде най-усмихнатата. Месри и на бившите ми партийци от НДСВ, на хората, които ме подкрепяха, на всички, които ми се обадиха или писаха. В последните месеци опознах и министрите, които щяха да са до мен. Щяхме да предложим честно и професионално правителство. С ДНК на бъдещето. Нацията ни има не малко образовани и почтени млади хора. Щяхте да видите най-откритото управление на страната. Цунамитата от критики, които се стовариха върху мен бяха незаслужени, но мисля, че не ми повлияха. Една от критиките - че не съм ново лице - е вярна. Но министрите бяха такива. Критикуват ме и, че съм от НДСВ - аз се гордея, че бях част от държавниците, които вкараха България в ЕС и НАТО. Обижда ме обаче друго дочуто - че съм бил близък до ДПС. Това не е вярно. Навремето аз бях единствения човек у нас, който си позволи да уволни Делян Певсски. Не съм зависим от ДПС и от никого, освен от моите две прекрасни дъщери. Разочарован съм от приятелския огън от десния сектор, защото аз съм точно десен-реформатор-икономист. Точно десни ценности щях да изповядвам, ако бях станал министър-председател", заяви емоционално Василев.

Очаквайте подробности!

 

Водещи

Най-четени