След близо пет дни в снежния капан отмениха бедственото положение в Севлиево 29.10 | 21:17

Снеговалежът блокира участъци от пътната мрежа

От Теодора Кокаланова

Отменено е бедственото положение в община Севлиево. Това потвърди кметът на общината Иван Иванов. Той посочи, че тежката зимна обстановка, породена от интензивния снеговалеж, блокираните участъци от пътната мрежа, липсата на електрозахранване и водоподаване, постепенно се нормализира и няма бедстващи хора.

"Вече имаме проходимост във всички населени места в общината и във всички махали. Изпълнява се общинска, областна и републиканска транспортна схема по разписание. Всички учебни, детски и социални заведения работят при нормален режим. Вече няма населени места, които са с нарушено водоподаване", допълни Иван Иванов.

Пътищата в общината са напълно проходими при зимни условия, предаде агенция "Фокус". След проведената среща между кмета на община Севлиево и представители на "Енерго-Про" е станало ясно, че авариите по високото и средното напрежение в града и селата са отстранени.

Все още без ток са селата Сенник, Млечево, Боазът и махалите около тях. Множество аварии по ниското напрежение има в части от Севлиево и голяма част от селата.

По отстраняването им продължават да работят 16 групи на електроразпределителното дружество, сред които и допълнителни екипи от Добрич, Варна, Шумен и Горна Оряховица. Комисия от община Севлиево ще извърши оценка на щетите, нанесени от проливните дъждове и обилните снеговалежи.

Водещи

Най-четени