След "бомбата" на Найденов - разпит и за него в прокуратурата 25.04 | 09:59

Бившият земеделски министър е призован на разпит в Софийска градска прокуратура

От Кремена Бедерева

Бившият земеделски министър Мирослав Найденов е призован на разпит в Софийска градска прокуратура (СГП).

Това става малко след интервюто му в ефира на bTV тази сутрин, където Найденов каза, че е убеден, че е подслушван незаконно от МВР.

Бившият земеделски министър ще бъде разпитван във връзка с обстоятелствата, изнесени в предаването и прокуратурата го призова за разпит по делото, водено срещу Цветан Иванов, Камен Костов, Сергей Кацаров и Радко Димитров за престъпления по чл. 387, чл. 311 и чл. 287а от НК.

Мирослав Найденов ще бъде разпитан като свидетел по досъдебното производство в рамките на днешния ден.

Преди това на разпит в прокуратурата бяха привикани бившият министър на вътрешните работи Цветан Цветанов, лидерът на БСП Сергей Станишев, както и главният секретар на МВР Калин Георгиев.

Всички те бяха разпитвани именно за незаконното подслушване.

В края на март червеният лидер обяви, че е получил анонимен сигнал, в които се твърди, че от 2009 г. досега под ръководството на бившия вътрешен министър Цветан Цветанов нерегламентирано и противозаконно са подслушвани политици, бизнесмени, магистрати, общественици, лидери на протести.

Според проверката на прокуратурата пък в МВР имало предпоставки за нерегламентирано подслушване. Преди десетина дни главният прокурор Сотир Цацаров добави, че са констатирани редица нарушения при ежедневната работа с така наречения "слушмобил".

На разпит в столичното следствие и специализираната прокуратура бе и бившият вътрешен министър Цветан Цветанов, като най-вероятно причината да бъде привикан е разследването за подкуп в особено големи размери срещу отстранения от поста шеф на ГДБОП Станимир Флоров.

Преди това на беседа във връзка с разследването на скандала за подслушването бе привикан и главният секретар на МВР Калин Георгиев.

Водещи

Най-четени