След две години и половина Брендо се прибира вкъщи 18.03 | 14:24

Софийски апелативен съд пусна под домашен арест Евелин Банев

От iNews.bg

Софийски апелативен съд пусна Евелин Банев - Брендо под домашен арест. Така кокаиновият бос ще може да се завърне в дома си, съобщава в. "24 часа".

Магистратите мотивираха решението си като изтъкнаха, че разследването срещу Банев се е забавило в много дълъг период от време и няма опасност той да се укрие.

Евелин Банев излиза от ареста, след като престоя в него близо две години и половина. Съдебният състав се е солидаризирал с мнението на защитата му, че срещу него няма влязла в сила осъдителна присъда, а такава само на първа инстанция.

Подобно тълкувателно решение има на Върховния касационен съд, напомни адвокат Ина Лулчева.

Решението на Апелативния съд е окончателно и не подлежи на обжалване.

На 21 януари тази година Софийският градски съд разреши екстрадацията му в Румъния по дело, което се води там срещу него.

Северната ни съседка издаде европейска заповед за арест на българина преди близо една година. Заповедта е за създаване на организирана престъпна група с цел трафик на наркотици, които са били трафикирани от Латинска Америка през пристанището на гр. Констанца за Румъния, Испания, Италия, Гърция и други дестинации.

През 2011 г. българите Евелин Банев и Р. А. са организирали доставка в Румъния на 500 до 1000 килограма кокаин. Около 50 килограма от това количество са били доставени в Букурещ.

Дълго време искането на румънските власти не можа да намери отговор, защото българският съд многократно отлагаше решението с различни мотиви.

Водещи

Най-четени