След кратка пауза по Нова година, палежите на коли стартират отново 04.01 | 11:55

Този път са подпалени автомобили в Бургас и Казанлък

От Кремена Бедерева

Дали заради новогодишните празници и веселието около посрещането на новата 2012-та, за дни палежите на коли спряха - до днес.

В Бургас и Казанлък днес - само 4 дни, след като началото на Новата година, пак запалиха коли.

Автомобил Ford е бил запален на 50 м от местното полицейско управление в Казанлък. Колата е изгоряла частично в предната си част, унищожени са двигателя и част от купето, информира bTV.

Това е вторият случай на подпален автомобил в града. За две седмици в Старозагорско запалените коли вече са 5.

В 6.00 часа сутринта пък е горяло BMW в Бургас. Инцидентът е станал на улица "Патриарх Евтимий”.

iNews припомня, че последните палежи на автомобила бяха в Нова Загора на 31 декември.

Малко преди Нова година Софийският градски съд остави окончателно на свобода Радослав Стоянов срещу парична гаранция 1700 лева. Стоянов е един от тримата, обвинени за палежите на автомобили в София.

Стоянов е поредният освободен от съда. 33-годишният Владислав Николов - Куката - също заподозрян за множеството палежи на автомобили в София, беше пуснат от ареста на 23 декември с решение на Софийски градски съд. 

Николов беше задържан за палежа на коли в столичния квартал "Западен парк". Според МВР той има съпричастност към палеж в нощта на 10 срещу 11 декември.

За последните два месеца запалените автомобили в страната над 80, а само в София, откъдето тръгнаха палежите,  са над 50.

По подобие на палежите у нас, и американците останаха изненади -  поредицата от палежи на автомобили в Лос Анджелис започна още преди Нова година и продължи и през първия ден на 2012 година.

Но тъй като Америка си е Америка, дни след палежите властите задържаха 24-годишния Хари Буркхарт.  Полицията смята, че именно жителят на Холивуд, който е от германски произход, е отговорен за 53 палежа в района на Лос Анджелис

 

Водещи

Най-четени