След късна среща сноще между Борисов и майките: Преразглеждат Закона за личната помощ в НС 29.11 | 09:24

Премиерт ядосан на депутатите, че от решен проблем отново се е стигнало до скандал

От iNews

Текстове в Закона за личната помощ ще бъдат преразгледани и гласувани в Народното събрание отново. Това стана ясно след извънредна среща в Министерския съвет на премиера Бойко Борисов с представители на майките на деца с увреждания.

На срещата присъстваха вицепремиерът Томислав Дончев, социалният министър Бисер Петков и председателят на бюджетната комисия в парламента Менда Стоянова.

"Ангажиментът за повече средства през 2019 г. за хората с увреждания вече е факт, средствата са гласувани от НС”, заяви Менда Стоянова.

"Майките се притесняваха, че парите, които се прехвърлят в социалното министерство няма да бъдат достатъчни, за да осигурят изпълнение на Закона за личната помощ, но трябва ясно и категорично, да кажем, че той ще се въвежда поетапно и пари ще има, каза още Стоянова.

Вера Иванова, представител на инициативата на майките "Системата ни убива” и организатор на протестите, заяви, че са получили уверението, че текстове в Закона за личната помощ ще бъдат преразгледани и гласувани в Народното събрание отново. Тя добави още, че основният проблем е при ТЕЛК-овете и майките продължават да настояват за реформа именно там.

"Дали ще има протести зависи от окончателното гласуване в Народното събрание. Палатковият лагер пред парламента остава, заяви още Иванова.

Водещи

Най-четени