След меле: Млад българин е пребит и прегазен от кола в Солун 06.01 | 12:30

Жертвата е на 28 години

От iNews.bg

Млад българин загина при сблъсъци между футболни фенове в центъра на Солун. Други двама наши сънародници са ранени.

Боят между агитките е избухнал в центъра на Солун ден след дербито между "Арис” и ПАОК в събота вечерта и няколко часа преди баскетболния сблъсък между същите два отбора. Фенове на ПАОК нападнали група български фенове. 28-годишната жертва се опитал да избяга, но нападателите го настигнали и пребили. Оставили го да лежи на асфалта в безпомощно състояние. Шофьорът на преминаваща кола не го видял и го прегазил. 

Други двама българи са получили наранявания при нападението, извършено от около 20 души. Пострадалите са приети в солунска болница и малко по-късно - изписани.

Задържани са 14 заподозрени. Шофьорът на колата все още се издирва.

Според свидетелски показания боят между феновете на "Арис" и ПАОК е предварително уговорена. От българското Външно министерство обаче съобщиха, че българите се готвели да отпътуват от Солун, когато били нападнати от 20-ина човека от агитката на ПАОК.

"Генералното ни консулство в Солун е във връзка със засегнатите български граждани, с медицинските и полицейските служби в града. Гръцката полиция разполага с информация за извършеното нападение и ПТП и работи по задържане на извършителите. Тезата на гръцката полиция е, че се касае за непредизвикано нападение срещу българските граждани. Към тях няма повдигнати обвинения", съобщават още от МВнР.

Водещи