След срещата между Борисов и Ненчев - военният министър остава в кабинета 02.10 | 10:30

Вчера командирът на ВВС генерал-майор Румен Радев подаде оставка, но по-късно я оттегли

От iNews.bg

Министърът на отбраната Николай Ненчев, остава в кабинета, въпреки поисканата му оставка от БСП. Това стана ясно късно снощи от срещата между министъра и премиера Бойко Борисов. За момента трусовете се овладени, се казва в прессъобщение на Министерството на отбраната.

Припомняме ви, че вчера командирът на ВВС генерал-майор Румен Радев подаде оставка, а след разговор с министър-председателя я оттегли, но пред медиите обяви, че мотивът му е бил, че "ВВС е стигнала дъното".

От съобщението на МО става ясно, че Борисов и Ненчев са коментирали военната ни авиация и разузнаването, но не става ясно дали и до какви решения са стигнали относно проблемите:

 

"След завръщането си от официалното посещение в Алжир днес, 1 октомври, министърът на отбраната Николай Ненчев се срещна с министър-председателя Бойко Борисов. Бяха обсъдени всички актуални въпроси. Министър Ненчев запозна премиера отново със състоянието на българските Военновъздушни сили, предприетите действия за ремонта на самолетите МиГ-29 и всички възможни варианти за развитието на военната авиация. Бяха обсъдени и поправките в Закона за военното разузнаване.

На срещата беше постигнато пълно съгласие по всички въпроси, свързани с приемането и утвърждаването на Програмата за развитието на отбранителните способности на Въоръжените сили на Република България 2020. Министър Ненчев благодари на премиера за изразената съпричастност към проблемите на сигурността и състоянието на Българската армия. Двамата потвърдиха готовността си да продължат да работят заедно и в синхрон за реализиране на отбранителната политика на правителството."

Водещи

Най-четени