След теча: Стъклата на Ларгото се пропукаха 13.05 | 17:10

Министерство на културата: Ще бъдат сменени, обектът е в гаранция

От iNews.bg

Стъклата на купола над "Антична Сердика” се пропукаха дълбоко само две седмици след като бе отстранен теч на столичното Ларго и по-малко от месец след откриването му, предаде БГНЕС.

Античният комплекс беше открит тържествено на 20 април в присъствието на премиера Бойко Борисов и значителна част от министрите му, а на 4 май се оказа, че след проливен дъжд реставрираният Античен комплекс "Сердика” протече. Тогава бе установено, че някои от колоните са подгизнали, но министърът на културата Вежди Рашидов заяви, че дефектът ще бъде отстранен за сметка на изпълнителя.

Проектът Античен културно-комуникационен комплекс "Сердика” е финансиран с над 15 милиона лева от ОПРР на ЕС. Той е спечелен през 2011 г. от Министерството на културата по време на първия мандат на министър Вежди Рашидов.

 

И сега министерство на културата реагира много бързо. Оттам изпратиха съобщение, че вече е поръчано ново стъкло, което ще бъде монтирано на негово място. "Още на 11 май т.г. Министерството уведоми с писмо за случая фирмата-изпълнител на обекта - ДЗЗД "Антична Сердика”, пишат о пресцентъра на ведомството. Фирмата обещала  да направи необходимото за смяната на стъклото. Министерството на културата припомня отново, че обектът е в гаранция.

Водещи

Най-четени