След труса в коалицията: Два законопроекта паднаха на първо четене в НС 09.06 | 17:15

Вносителите им са ПП и ДПС

От iNews

Народното събрание не прие нито един от двата обсъждани на първо четене законопроекти за промени в Закона за обществените поръчки. Единият - с вносител Настимир Ананиев и група народните представители от ПП, а другият – с вносител ДПС.  И двата не успяха да съберат необходимия брой гласове, за да продължи разглеждането им в пленарна зала.

Законопроектът на ДПС, който предвижда премахване на възможността за инхаус процедурите, получи 27 гласа "за", 62 – "против" и 54 "въздържали се".

Другият, предлаган от депутатите на ПП, предвиждаше създаването на правен механизъм за  изпълнение на вече сключени договори за възлагане на дейности за строителство, ремонт, реконструкция и модернизация, доставки и услуги, договори за инженеринг, както и преодоляване на инфлационния риск чрез прилагане на обективна и справедлива индексация на стойността на сключените договори по реда на ЗОП. Предвиждаше се и създаване на методика, която да въведе единни и обективни критерии, по които да се извърши индексирането на цените по договорите. Това предложение бе гласувано с 96 гласа – "за",  69 – "против" и въздържали се 32 и не бе прието. 

 

Източник: БТА

Водещи

Най-четени