След часове издирване - намериха загубил се в гората младеж 10.01 | 11:33

Младежът бил намерен премръзнал и изплашен. Пуснал кучето да тича, след което тръгнал да го гони, но се загубил в гората

От Кремена Бедерева

Изгубил се в гората 20-годишен младеж от Костенец беше намерен след изтощително няколкочасово местно издирване. Това съобщиха от ОДМВР - София.

Вчера (9 януари) около 11.30 часа 20-годишният К.Т. от Костенец извел, както обикновено, с кучето си на разходка до бившето военно поделение край града. Когато след един час не се прибрал вкъщи, обезпокоените му родители започнали да го търсят.

Намерили кучето, което било с нагръдник, но без верижка. След като издирването им не дало резултат, в 16.00 часа родителите потърсили помощ от полицията. Незабавно били сформирани екипи с всички налични служители и средства на районното управление.

Два полицейски екипа се заели с претърсване на сметището, останалите тръгнали по следите, оставени от младежа и кучето върху снега. Претърсен бил участък от около 4 км в посока с. Костенец, като в началото на гората следите се губели.

Междувременно служителите на реда прегледали мобилния телефон на изчезналия и профила му в социалната мрежа за евентуални насоки, които да подпомогнат издирването, но не било открито нищо, свързано с изчезването му.

След още няколко часа упорито претърсване на гората младежът бил намерен премръзнал и изплашен, но в добро физическо състояние. Пред полицаите обяснил, че пуснал кучето да тича, след което тръгнал да го гони, но впоследствие се загубил в гората.

Отначало се ориентирал по светлините от селото, но с напредването на нощта го обзела паника, а след като и на няколко пъти паднал съвсем загубил ориентация. В 3.00 часа през нощта К.Т. благополучно се прибрал в дома си.

Водещи

Най-четени