Следователи влязоха на оглед в складовата база на ВМЗ-Сопот 23.03 | 13:00

Агенти от ДАНС се включиха в разследването

От iNews.bg

40 часа след взривовете в село Иганово разследващите влязоха на мястото на експлозията. Огледът трябва да установи дали човешка грешка, или техническа неизправност е причината за инцидента .

Разследването на експлозията от събота вечерта продължава с участието на екипи на ДАНС, прокуратурата и МВР, съобщава БНР.

С помощта на безпилотен самолет и бронирани джипове в неделя беше установено, че няма тлеещи огнища, и че взривът не е довел до поражения в другите складове. На мястото на инцидента са окръжният прокурор на Пловдив Румен Попов и директорът на областната дирекция на МВР Пламен Узунов.

Предполагаемото количество тротил, който се е взривил в землището на село Иганово, е над 1 тон. Това каза главният секретар на МВР главен комисар Георги Костов след заседанието на Кризисния щаб на мястото на тежкия инцидент.

По думите му, не се изключва нито една версия и ще се изследват всички вероятни причини. Към момента не можем да кажем, че е имало саботаж, но не можем да отхвърлим тази вероятност, каза още главният секретар на МВР.

 

 

Най-четени