Служебният кабинет – от надпартийни експерти 02.08 | 15:30

Държавният глава очерта основните му задачи

От Теодора Кокаланова

Ускоряването на плащанията на средствата от Европейския съюз и работата по Споразумението за партньорство на България с Европейската комисия ще бъдат сред основните задачи пред служебния кабинет.

Това заяви президентът Росен Плевнелиев, който в продължение на политическия диалог, провеждан от него с парламентарните политически партии и с партиите, представени в Европейския парламент, проведе консултации с представители на "България без цензура" (ББЦ) и ги запозна с приоритетите на служебното правителство, съобщиха от прессекретариата на държавния глава.

По време на срещата Плевнелиев увери, че назначеното служебно правителство ще бъде съставено от проевропейските и надпартийни експерти, които мотивирано и прозрачно ще работят по важните за обществото теми, като здравеопазването, икономиката и сектор "Енергетика".

Основна задача пред служебното правителство е да гарантира провеждането на честни и избори. Кабинетът, назначен от държавния глава ще излъчи силен сигнал в подкрепа на гражданското общество в България. "Хората очакват коректност и изпълнени обещания. Необходимо е отговорно отношение и повече работа", допълни президентът.

 

Водещи

Най-четени