Служебният министър на правосъдието Мария Павлова заяви, че би приела участие в новия служебен кабинет 12.08 | 13:15

Относно състоянието на правосъдната система, Павлова отхвърли твърденията, че България получава лоши оценки в Европа

От iNews.bg

Служебният министър на правосъдието Мария Павлова заяви, че би приела участие в новия служебен кабинет, ако бъде поканена. Това тя сподели в отговор на журналистически въпрос по време на събитие в Благоевград, свързано с откриването на нов офис на Агенцията по вписванията.

Павлова уточни, че предстои среща с определената за кандидат за премиер Горица Грънчарова-Кожарева, след която ще може да даде по-конкретен отговор относно участието си в новото правителство. Тя отбеляза, че винаги е приемала предизвикателствата и че това не е първото ѝ участие в служебен кабинет, подчертавайки, че не се страхува от отговорност.

Относно състоянието на правосъдната система, Павлова отхвърли твърденията, че България получава лоши оценки в Европа. Тя посочи, че предстоят значителни законодателни реформи, свързани с измененията в Конституцията, които ще засегнат над 100 закона, включително и дейността на прокуратурата извън наказателното производство. Павлова също така спомена, че ще има много работа по текстовете, които бяха отменени от Конституционния съд.

Водещи

Най-четени