Служебното правителство ще помага на пострадалите от наводненията 05.08 | 11:43

„Няма да останем слепи и глухи към болките им“, увери премиерът Близнашки

От Филипа Тодева

Няма няма да останем слепи и глухи към болките на пострадалите от наводненията и ще им помогнем. Това заяви служебният премиер проф. Георги Близнашки на церемонията по представянето на служебното правителство.

Той увери, че кабинетът ще организира прозрачни и честни избори. "Ще се противопоставим с решителност и твърдост на всякакви опити за опорочаване на народния вот", каза той.

"Българските граждани отстояха правото си да бъдат източник на властта в държавата и неин неин морален съдник. Сега властта се връща при своя суверен. Нека докажем, че сме мъдър и горд народ, който е в състояние сам решава собствената си съдба", каза той.

Като важна задача на служебното правителство, Близнашки определи преди всичко добрата администрация. То няма да залага промяна в бюджета, нито да променя Конституцията, а именно в духа на основния държавния закон премиерът увери, че ще се придържа.

Във време на остро политическо противопоставяне кабинетът "Близнашки" трябва да доведе до повече стабилност, диалог и прозрачност в управлението.

Водещи

Най-четени