Служители на "Автомагистрали - Черно море" излязоха протест, щурмуваха сградата на МРРБ 05.10 | 14:30

Група от протестиращите направи опит да влезе със сила в сградата на министерството, но полицията се намеси и до напрежение не се стигна

От iNews.bg

Работници и служители от дружеството "Автомагистрали - Черно море" и "ИСА 2000" излязоха на четвърти протест. Те се събраха пред Министерството на регионалното развитие и благоустройството заради неизплатени заплати.

Група от протестиращите направи опит да влезе със сила в сградата на министерството, но полицията се намеси и до напрежение не се стигна.

Служителите развяват българското знаме в знак на протест заради неизплатените 37 милиона лева от държавата за ремонт на отсечката между Стара Загора и Чирпан от автомагистрала "Тракия".

"Няма да се откажем! Платете ни изработеното!", "Искаме си парите", гласят плакатите в ръцете на протестиращите.

Представители на протестиращите влязоха на среща в Министерството на регионалното развитие и благоустройството.

"Ако имахме финансов ресурс, щяхме да решим веднага проблема с "Автомагистрали - Черно море". Срещала съм се няколко пъти с ръководството на "Автомагистрали - Черно море" АД, има много въпроси за уточняване и решаване, имаме и да плащаме". Това коментира министърът на регионалното развитие и благоустройството арх. Виолета Комитова преди няколко дни, когато се състоя поредният протест на служителите от дружеството "Автомагистрали - Черно море".

Водещи

Най-четени