Служителка на "Балкантурист" аут след гафа с президента 03.01 | 17:41

Жената, сложила снимката на Скалистите планини сред фотоси на Пампорово, е уволнена

От Диана Цветкова

Служителка на "Балкантурист", поместила злополучната снимка на Скалистите планини сред фотоси на Пампорово на сайта на компанията, стана първата жертва след гафа с речта на президента Росен Плевнелиев в новогодишната нощ.

Служителката на туристическата фирма вече е уволнена заради това, че си е позволила "копи пейст" на фотоса, обясни директорът на компанията Нели Сандалска пред Дарик.

От думите ѝ стана ясно, че президентството не е искало разрешение, за да използва снимки на "Балкантурист" за видеообръщението.

"Не знам кой и защо е взимал снимки от сайта на "Балкантурист". Никой не ми се е обаждал, не е искал да говорим по този въпрос", посочи Сандалска.

Според нея ситуацията със снимката в секцията за Пампорово е неприятна, но никой не го е направил с умисъл.

Сандалска заяви, че снимката на Скалистите планини в сайта на Пампорово не подвежда туристите, защото е придружена от други изображения, които наистина са от курорта, а и всеки българин много добре знаел къде е той.

Директорът на "Балкантурист" бе категорична, че всички снимки на сайта ще бъдат проверени, за да не се допуснат други грешки.

Гафът с новогодишното обръщение на Росен Плевнелиев предизвика вълна от коментари в социалните мрежи и намери място в дневния ред на световни медии като агенция France-Presse.

Освен снимката на Скалистите планини в Колорадо, на място, на което президентът говори за красотите на българската природа, сред фоновите изображения, придружаващи речта му, се появи и фотос на борсата в Ню Йорк, вместо на българската. Снимката трябваше да подплати думите на Плевнелиев, че независимо от световната криза, нашите доходи зависят най-много от това, което произвеждаме.

Водещи

Най-четени