Случаят с кораба, заловен с кокаин, ще се отрази негативно 18.08 | 13:58

Това каза Ивайло Московски във Варна

От Кремена Бедерева

Случаят с кораба, заловен с 3 тона кокаин, ще се отрази негативно на плаващите под български флаг. Това каза министърът на транспорта Ивайло Московски при посещението си в Българския морски квалификационен център във Варна, съобщава БТА.

Министърът изрази надежда, че следствието ще изясни кои от моряците са били замесени в престъплението и кои не.

За нарастването на цените на горивата той посочи, че механизмите за въздействие на държавата върху този процес са силно ограничени. По думите му за намаляването на акцизите процедурите са много сложни и е необходимо съгласие от Брюксел.

Ако горивата продължат да поскъпват драстично, ЕС ще излезе с единна позиция и тогава може да се намали акцизът, каза той.

Транспортният министър съобщи още, че във Варна ще бъде построен Брегови учебно-тренировъчен комплекс. Решението за изграждане на новата структура е взето от борда на БМКЦ, уточни началникът на центъра кап. Тома Томов.

Той посочи, че БМКЦ вече е преодолял финансовите си затруднения и е на печалба. Министър Московски каза, че в рамките на настоящата Седмица на морето ще има безплатни обучения на ветрохода "Калиакра" за 80 до 100 души. Варненци могат да се възползват и от офертата за безплатни круизи до Балчик с комета.

Планиран е и благотворителен футболен мач между отборите на ВМС и пристанище "Варна".

Водещи

Най-четени