Случката с таксито и Манолова била сценарий, в който имал пръст президентът 02.08 | 08:43

Никой няма кристална топка, да каже кога ще има вот, смята тя

От Христина Рафаилова

Президентството имало пръст в случая с таксито, което уж отказало да вози червения депутат Мая Манолова. В ефира на TV7  зам.-председателят определи като сценарий широко разпространената история, в която шофьор свалил от колата си Манолова.

Тя разказа, че в този ден излязла от парламента без охрана. Десетина протестиращи тръгнали сред нея. Част от тях решили да обсъдят актуализацията на бюджета с народния представител. Тогава се появили две жени от PR агенция, която работела за сегашния президент по време на предизборната му кампания, както и за служебното правителство. Те успели да прекъснат разговора.

Тогава Манолова решила, че няма смисъл да се опитва да поднови диалога и се качила във въпросното такси. Тогава "интелигентните" протестиращи започнали да блъскат задния капак на колата с прътовете на знамената. На народния представител му се наложило да слезе, за да не се саморазправят с шофьора. 

За добрите намерения на таксиджията свидетелствал друг депутат от левицата. Колежка на Манолова се качила след дни в същата кола и човекът споделил, че се чувствал неудобно от интерпретациите за случката. 

По повод исканите от ГЕРБ и протестиращи предсрочни избори Манолова заяви, че никой няма кристална топка и не е врачка, за да каже дали ще има или не вот. Това зависело според нея от работата на правителството. 

Тя беше категорична, че зад демонстрациите стоят икономически кръгове. 

Водещи

Най-четени