Слънцето пробива облаците, градусите се покачват през уикенда 13.08 | 08:00

В неделя и в началото на следващата седмица температурите ще стигнат 28° и 33°

От iNews.bg

В събота облачността ще бъде променлива, в сутрешните часове и около обяд, по-често значителна, по-късно през деня - намаляваща до слънчево.

В източната половина от страната вятърът ще се ориентира от север-североизток и ще бъде умерен, временно и силен. Максималните температури ще са между 21° и 26°.

Над Черноморието преди обяд облачността ще бъде по-често значителна, а по-късно през деня ще намалява до слънчево. Ще духа умерен, временно силен вятър от север-североизток. Максималните температури ще са 24-26°. Температурата на морската вода е 26-27°. Вълнението на морето ще бъде 2-3 бала.

Над планините облачността ще е по-често значителна. Билата ще са в мъгла. Ще духа предимно умерен север-северозападен вятър. Максималната температура на височина 1200 метра около 12°, на 2000 метра – около 7°.

В неделя и в началото на следващата седмица времето ще бъде предимно слънчево и почти тихо, а температурите ще се повишават. В сряда ще има по-значителни увеличения на облачността, а на отделни места – и превалявания.

Температурите ще се повишават и максималните във вторник ще са между 28° и 33°.

Водещи

Най-четени