Слънцето ще се покаже... но пак ще завали 12.04 | 07:04

По-топло от вчера - между 18° и 23°

От iNews.bg

Във вторник над западната половина на страната времето ще е слънчево. Над Източна България обаче облачността ще е променлива - често значителна, като в следобедните часове на отделни места ще превали краткотрайно. В североизточните райони е възможно и да прегърми. Това показва прогнозата за времето на Националния институт по метеорология и хидрология (НИМХ) към БАН.

Вечерта валежите ще спрат, а облачността и там ще се разкъса. Ще продължи да духа слаб западен вятър, който вечерта ще стихне. Дневните температури ще се повишат и максималните ще са между 18° и 23°. Над Черноморието облачността ще е променлива, често – значителна и след обяд на места главно по северното крайбрежие краткотрайно ще превали. Ще духа слаб западен вятър. Максималните температури ще са между 16° и 19°. Вълнението на морето ще е 1-2 бала.

Температурата на морската вода е 10-12°. Над планините в Западна България ще бъде предимно слънчево, докато в източната част облачността ще е по-често значителна, в следобедните часове - с краткотрайни валежи от дъжд. Ще духа умерен, по билата и силен северозападен вятър. Максималната температура на височина 1200 метра ще е около 13°, на 2000 метра – около 6°. Атмосферното налягане ще се повиши, ще остане малко по-ниско от средното за месеца.

В сряда ще бъде слънчево и почти тихо. Дневните температури ще се повишат с още 3-4 градуса. В четвъртък ще преобладава слънчево време, за кратко вятърът ще е от юг, дневните температури ще достигнат 22° – 27°. По-късно през деня вятърът ще започне да се ориентира от северозапад и с него ще проникне малко по-хладен въздух. Ще се развива купеста и купесто-дъждовна облачност, на места до вечерта и през нощта срещу петък ще превали и прегърми. В петък ще духа до умерен запад-северозападен вятър и ще бъде малко по-хладно, но по-често слънчево.

 

Водещи

Най-четени