Слънчева неделя, но само до следобедните часове 29.10 | 09:01

За цяла Северна България има оранжев код за силен вятър, в Югоизточна е жълт

От iNews.bg

Днес ще бъде предимно слънчево, но след обяд от северозапад ще започне ново увеличение на облачността, а вечерта превалявания. Вятърът временно ще се ориентира от запад-югозапад, в Източна България до силен. Ще бъде малко по-топло с максимални температури между 13 и 18 градуса, в София около 14. През нощта срещу понеделник на много места ще превали дъжд, а вятърът отново ще се ориентира от запад-северозапад, значително ще се усили и в Дунавската равнина ще бъде силен и бурен. С него ще нахлува още по-студен въздух.

Атмосферното налягане ще бъде по-ниско от средното за октомври и през деня ще се понижава.

В планините ще има разкъсана облачност. Ще духа силен и бурен запад-северозападен вятър. Краткотрайно и слабо дневните температури ще се повишат и максималната на височина 1200 метра ще е около 8 градуса0, на 2000 метра – около 1.

Над Черноморието ще бъде предимно слънчево. Ще духа югозападен вятър, който през деня ще се усили, а през нощта срещу понеделник ще се ориентира от запад-северозапад и ще бъде още по-силен. Максималните температури ще са 14-16 градуса. Температурата на морската вода е 16-17. Вълнението на морето ще бъде 2-3 бала, но с тенденция на усилване.

Оранжев код за силен вявтър е обявен за всичките 14 области в Северна България. Жълт пък е той за щгозападните области София, София област, Перник, Кюстендил и Благоевград. За останалите части на страната синоптиците не прогнозират опасно време.

Водещи

Най-четени