Слънчево до обяд, после пак дъжд с гръмотевици 02.07 | 09:43

Започва захлаждане, най-ниски ще са температурите във вторник - 24-29 градуса

От iNews.bg

В събота времето преди обяд ще е слънчево, но по пладне ще се развива купеста и купесто-дъждовна облачност. На места се очакват превалявания и гръмотевици. Температурите ще останат без съществена промяна - максималните ще са между 30-35 градуса. В София ще е около 30 градуса. Това показва прогнозата за времето на Националния институт по метеорология и хидрология (НИМХ) към БАН.

На Черноморието ще преоблазава слънчево време. Облачността временно се увеличи в следобедните часове и е възможно на места да превали. По морския бряг температурите ще са между 28 и 30 градуса, на морската вода - 25-26 градуса. Вълнението е около 2 бала.

Предимно слънчево ще бъде и в планините, но следобед на места ще превали и прегърми.

Времето в неделя и понеделник ще е неустойчиво, прогнозират оше синоптиците. В Източна България ще започне да нахлува по-хладен въздух от север-североизток. В сутрешните часове се очаква да е слънчево, а в следобедните ще има превалявания.

Най-ниски максимални температури се очакват във вторник. Тогава живакът в термометрите ще се покачи най-много до 24-29 градуса.

 

 

Водещи

Най-четени