Слънчево и топло и днес, но от утре прониква студ 28.12 | 09:56

Максималните температури в понеделник ще са между 11° и 16°

От iNews.bg

Последната кратка работна седмица преди Нова година започва с ясно и тихо време, въпреки мъглите сутринта. На 28 декември времето над страната ще бъде слънчево. Ще се появи слаб, в Дунавската равнина до умерен запад-северозападен вятър. Ще бъде все още топло за края на декември с максимални температури между 11° и 16°. В местата с по-трайна мъгла температурите ще са по-ниски, съобщиха от НИМХ към БАН.

В Югозападна България, където ще остане тихо, на отделни места в котловините и около реките ще има мъгли, които в следобедните часове се очаква да се разсеят.

Във вторник ще настъпи съществена промяна на времето. Още през нощта вятърът ще се ориентира от североизток и ще започне да прониква студен въздух. Облачността ще се увеличи и на отделни места ще превали слаб дъжд - до обяд в Североизточна България, а по-късно през деня и вечерта и в останалата част от страната.

Минималните температури във вторник ще са между 0° и 5°, а максималните от 4-5° в североизточните, до 10-12° в югозападните райони.температури в понеделник ще са между 11° и 16°

Водещи

Най-четени