Смениха ръководството на болницата във Велико Търново 02.10 | 18:30

Основен акционер в областната болница е Министерство на здравеопазването - с 51%

От Елица Елефтерова

На извънредно събрание на акционерите на МОБАЛ "Д-р Стефан Черкезов" във Велико Търново беше определен нов Борд на директорите на лечебното заведение, съобщи Снежана Данева, която като заместник-кмет представлява Община Велико Търново в Общото събрание на дружеството.

В състава на новото болнично ръководство са избрани д-р  Стефан Филев, д-р Анета Маноилова и Светла Истаткова като представител на Министерството на здравеопазването.  

Досегашният изпълнителен директор на болницата д-р Людмил Гецов, както и другите двама членове на съвета - д-р Христо Христов и Димитрина Колева, са освободени, уточни Данева.  

Общото събрание е гласувало тригодишен мандат на новия съвет и месечно възнаграждение за новите членове в размер на две средни брутни заплати. Основен акционер в областната болница е Министерството на здравеопазването - с 51% от дяловете.

Останалите дялове са разпределени между десетте общини от областта. Предстои избор на нов изпълнителен директор на болницата, но до неговото вписване в Търговския регистър длъжността ще бъде  заемана от досегашния директор, каза Данева.

Водещи

Най-четени