Сметната палата публикува отчетите на партиите за предизборните кампании 16.12 | 13:17

От регистрираните в ОИК отчети са подали 183 инициативни комитета и 411 местни коалиции, а не са подали отчети 531 инициативни комитета и 194 местни коалиции

От Андриян Георгиев

Сметната палата публикува отчетите за предизборните кампании на партиите, коалициите от партии и инициативните комитети, участвали в изборите за президент и за общински съветници и кметове, съобщават от палатата.

Съгласно Изборния кодекс до 30 дни след изборния ден всички участници в изборите представят пред Сметната палата отчетите си за приходите, разходите и поетите от тях задължения за плащане във връзка с предизборната кампания. Сметната палата ги публикува до 15 дни от изтичане на срока за представянето им.

Всичките 18 участници в президентските избори - една коалиция, шест инициативни комитета и 11 партии, са подали отчети, уточнява БТА. 

От регистрираните от ЦИК за изборите за общински съветници и  кметове - 70 политически партии и една коалиция, отчети не са подали шест партии - Българска национално-радикална партия; Българска социалдемокрация; Вот-Консерватори; Политическа партия "Солидарност"; Политически клуб "Екогласност"; Политически клуб "Тракия".

От регистрираните в Общинските избирателни комисии (ОИК) участници отчети са подали 183 инициативни комитета и 411 местни коалиции, а не са подали отчети 531 инициативни комитета и 194 местни коалиции. 

Отчетите могат да се видят в единния регистър по Изборния кодекс, достъпен от интернет страницата на Сметната палата тук

Водещи

Най-четени