Смъртта на красивата бургазлийка Валя си остава мистерия 15.08 | 21:25

Още не е ясно дали се е удавила

От Теодора Кокаланова

Все още не се знае дали удавяне е причинило смъртта на красивата медицинска сестра Валентина Иванова от Бургас. Отговор по всяка вероятност ще даде специфичната съдебномедицинска експертиза, назначена от прокурор Димо Маджаров.

"Експертизата се прави във Варна, все още чакам резултатите. Тя трябва да изясни причината за смъртта, тъй като заради силното разложение на тялото от аутопсията не стана категорично ясно дали причината е удавяне", отбеляза Маджаров.

Експертизата не е доказала наличието на диатомей в дробовете и бъбреците, информира в. "24 часа". Това е едноклетъчен организъм, който живее във водата. При удавяне от него се поема в голямо количество. Делото бе образувано 2 дни след изчезването на Валя и според процедурата се водеше за отвличане.

Красавицата е видяна за последно на 15 април от таксиметров шофьор. Той я оставил след полунощ на входа на Морската градина. Повече от месец Валя бе в неизвестност и бе обявена за издирване чрез Интерпол, а приятелят ѝ Валентин организира издирвателни акции по Южното Черноморие.

Тялото изплува край тетраподите в бургаското пристанище в средата на май, а на 25 май Валя бе погребана. Траурната церемония бе на 40-ия ден от изчезването. Дрехите на Валя бяха разпознати на снимки от приятеля ѝ, а после и от родителите ѝ, които първоначално отказваха да приемат, че тя се е самоубила, скачайки от моста в Бургас. 

Водещи

Най-четени