Смях и радост с полицейски коли и мотори за децата 01.06 | 15:12

Мотото на тазгодишния празник е „Безопасността на децата“

От Ивелина Георгиева

Със специално шоу от специализирани превозни средства на полицията, противопожарната охрана, Гражданска защита и Бърза помощ премина днешният 1 юни, който донесе много веселие и положителни емоции на децата, които дойдоха на празника пред Националния исторически музей (НИМ).

Специална демонстрация показа техническите средства и начина на работа на специализираните служби пред любопитните погледи на малчуганите.

Най-голям фурор предизвикаха полицейските мотори и камионите на Пожарната служба. Децата се натрупаха върху тях и много време на площадката се чуваха само клаксони, сирени и форсиране на двигатели. 

"Безопасността на децата" бе заложена като основна тема на празника.

Децата се включиха и в много състезания, викторини, рисуване на открито, музикални и забавни прояви. Всички те бяха изключително щастливи да посрещнат празника и казаха пред екипа на iNews, че не държат да стават възрастни, защото когато си дете е много по-весело.

Според малката Ванеса да си дете е по-добре, защото всичко ти купуват и родителите ти угаждат.

"Искаме по–скоро да си останем малки, защото е много по-безгрижно и весело" казаха Мария и Вероника.

Някои от децата вече бяха получили подаръци за празника от своите родители като рокли, камиони, книжки и играчки, други все още очакваха с нетърпение изненадата. Но единствено Доди от 52 СОУ каза, че не очаква подаръци и иска само цялото семейство да е заедно на този ден.

Голяма част от родителите придружаваха своите деца и бяха също така празнично настроени.

Повечето от тях казаха, че все още се чувстват деца, въпреки задълженията си на възрастни.

Мотористите Румен и Димо коментираха, че щом все още са на мотор, значи се чувстват съвсем млади. Подаръците, които искаха да получат за 1 юни са здраве, любов, слънчеви и безгрижни дни.

Майката Рада Чифлиджанова си пожела ваканция, а към нея не би било зле и една екскурзия.

"Като цяло аз се чувствам тинейджър, но на днешния ден съм повече дете" каза и кметът на община Витоша Любен Петров. Според него днешните деца имат възможност да видят и да пипнат всичко, което поискат и си пожела като подарък за празника всички деца да са щастливи, да има много усмивки на лицата на хората и да се радват на хубаво време и хубаво лято.

Водещи

Най-четени