Снегът спира 05.01 | 07:35

Жълт код за поледици в 6 области в страната

От iNews.bg

Днес още преди обяд от запад валежите бързо ще спират, най-късно в Североизточна България. През деня ще има и временно разкъсване на облачността, но след пладне тя ще се вплътни. Вечерта от югозапад отново ще започнат валежи. Ще духа умерен вятър от изток-югоизток, който през деня временно ще се ориентира от запад. Минималните температури ще бъдат между минус 10 и 0 градуса, максимални - между минус 2 и 3 градуса, в крайните югозападни райони до 5-6.

Атмосферното налягане е и ще се задържи по-ниско от средното за януари.

Над планините ще преобладава облачно време с временни разкъсвания на облачността в часовете преди обяд. Валежите временно ще спрат, но вечерта от югозапад отново ще завали сняг. Ще духа силен, по билата и временно бурен вятър от запад-югозапад. Температурите ще се повишат и максималната на височина 1200 метра ще бъде около 1 градуса, на 2000 метра – около минус 2.

Над Черноморието ще преобладава облачно време. В сутрешните часове все още ще превалява дъжд и сняг, около обяд валежите ще спрат и облачността временно ще се разкъса. Ще духа умерен вятър от изток-югоизток, който през деня за кратко ще се ориентира от запад. Максимални температури на въздуха: 3-4 градуса. Температурата на морската вода е 4-7 градуса. Вълнението на морето ще бъде 3 бала.

Жълт код за обаче е обявен в шест области на страната. Предупреждението е в сила за областите Благоевград, Хасково, Ямбол, Бургас, Варна и Добрич. Причината е, че през нощта и в часовете преди обяд ще вали дъжд. При отрицателни температури при земята и съществуващата снежна покривка ще се образуват поледици.

Водещи

Най-четени