Снежният ад "удари" и жп мрежата 25.10 | 13:01

Движението е прекъснато в няколко участъка

От Теодора Кокаланова

Вследствие на обилните валежи е прекъснато движението на влаковете в няколко железопътни участъка в страната, съобщиха от пресцентъра на Национална компания "Железопътна инфраструктура". Влаковото движение е спряно поради наводнен железен път, свличане на земна маса и нанесени повреди по железопътната инфраструктура. 

Поради тази причина, днес (25.10.2014 г.), не се движат влакове в следните жп участъци: преустановено е движението в междугарието Димитровград-север – Меричлери, поради наводнен железен път. Прекъснато е движението и в междугарието Димитровград – Хасково, поради наводнен железен път и изнесена баластова призма.

Създадена е организация за транспордиране на пътниците с автобуси от Стара Загора до Меричлери и от Меричлери до Димитровград-север. Аварийни екипи на Национална компания "Железопътна инфраструктура" са в готовност по местата и чакат успокояване на метеорологичната обстановка, спиране на валежите и отдръпване на водата, за да започнат незабавна работа по отстраняване на повредите по жп пътя.

Поради снеговалеж и силен вятър е преустановено движението и в междугарието Дебелец – Плачковци. Там, вследствие на падналия мокър сняг, е прекъснато напрежението в контактната мрежа. Екипи на Поделение "Електроразпределение" към НКЖИ са на място и разчистват клони и дървета за осигуряване на габарит. 

Проблемен остава и жп участъка Цветино – Велинград, където има паднали дървета върху железния път, предаде агенция "Фокус". Аварийни екипи на НКЖИ работят по жп трасето и възстановяване на движението.

Водещи

Най-четени