Снимаха депутат от ГЕРБ с издирван българин в Италия 31.07 | 15:45

Красимира Стоянова е заснета до издирвания от българските власти от 2009 г. Иван Гюлеметов

От Андриян Георгиев

Народният представител от ГЕРБ Красимира Стоянова се е срещала с издирван от българските власти мъж в Италия. Снимки на двамата бяха публикувани от пазарджишка медия и за минути обиколиха интернет пространството. 

От снимките се вижда Симеонова заедно с обявения за общонационално издирване още през 2009 г. Иван Гюлеметов, издирван за бракониерска сеч. Двамата са заснети в края на май в италианското градче Лидо ди Йезоло, намиращо се на северното адриатическо крайбрежие близо до Венеция.

Красимира Симеонова потвърди пред iNews, че тъкмо тя е заснета на снимките и че това е станало с нейно съгласие. Инициативата за общите снимки е била на съпругата на Гюлеметов.

Пред bTV пък народният представител се закани, че ще съди пазарджишките сайтове, които са разпространили снимките ѝ.

Симеонова не пожела да отговори на въпрос на iNews каква е причината да се притеснява от публикуването на фотосите и прекъсна телефонния разговор.     

По думите на депутата авторът на снимките, а именно – съпругата на Гюлеметов, след това ги е публикувала в социалните мрежи. Според bTV съпругата на издирвания мъж е заявила, че екскурзията на Красимира Симеонова до Апенините е била организирана от търговско дружество със седалище в град Пещера. Депутатът отрече това твърдение, като каза, че екскурзията е организирана от софийска туроператорска фирма и тя сама си е покрила разходите по нея.  

Според Симеонова тя и семейството на Гюлеметов се били срещнали случайно в Лидо ди Йезоло и тази среща за нея е била приятна, защото се познавали от Пещера, откъдето са. По думите ѝ семейството живеело в Италия. 

Красимира Симеонова беше категорична, че не е знаела за криминалното досие на съгражданина ѝ Иван Гюлеметов и че не вижда какъвто и да било морален проблем в общите снимки. Преди години тя лекувала децата му от кариеси (Красимира Симеонова е зъболекар - бел. ред.).

Това не е първият скандал, в който е замесено името на Красимира Симеонова. Преди повече от година тя се раздели с лидерския си пост в общинската организация на ГЕРБ в Пещера заради скандал с ученическо състезание в града, на което при правилно решаване на ребус шестокласници трябваше да изпишат текста "Ние сме ГЕРБ, с теб сме по-силни”.

Гафът беше дело на млада и ентусиазирана активистка на партията, която не беше уведомила Симеонова за инициативата си. Скандалът избухна, след като от пресцентъра на ГЕРБ в Пазарджик публикуваха новината за ученическото състезание.

Заради случката Красимира Симеонова беше публично порицана от Бойко Борисов и свалена като председател на ГЕРБ в Пещера.

Водещи

Най-четени