Собственикът на "Ораново" дава по 50 хил. лв. на близките на починалите миньори 19.07 | 16:53

Той не бил на мястото на трагедията, за да не се пречка

От Христина Рафаилова

Собственикът на рудник "Ораново" Красимир Михайлов твърди, че не се е укривал. Той не се явявал, за да не си прави черен PR на гърба на близките на загиналите. Това каза самият той, след като беше разпитван повече от 2 часа в полицията в Благоевград. "Някои хора, които са от Симитли, но не знаят дори входа на мината, направиха точно това", каза той. 

Михайлов не смята, че има вина за трагичния инцидент, стана ясно от думите му на излизане. Той каза, че е инвестирал в мината над 20 млн. лева за 8 години, пише struma.bg.

Собственикът на мината каза, че е готов да подари рудника на икономическия министър Драгомир Стойнев, ако той разбира повече от минно дело. Михайлов обеща, че на близките на жертвите ще бъдат дадени по 50 000 лева. 

Той обясни, че поддържал постоянна връзка с управителя на мината. Михайлов увери, че не е бил на мястото на инцидента, за да не се пречка по време на спасителната операция. Собственикът твърди, че знаел за инцидента от първата секунда. 

За призовката той научил след обаждане от мината. Срещу него е образувано досъдебно производство заради трагичния инцидент, при който загинаха двама миньори, а двама още са затрупани. Михайлов беше обявен за общодържавно издирване. 

Водещи

Най-четени