Собственикът на ТАД остава окончателно в ареста 13.09 | 13:01

Решението е окончателно и няма да може да се обжалва

От iNews.bg

Апелативният специализиран наказателен съд остави за постоянно в ареста собственика на "ТАД Груп" Иван Тодоров, съобщи БНР. Той е обвинен в подбудителство към кибертероризъм на служителя си Кристиян Бойков, който е сочен като извършител атаката срещу базата данни на НАП. 

Според второто обвинение Тодоров е ръководител на организирана престъпна група. Съдът прие, че обвиненията се опират върху достатъчно доказателства.

Прокурорът Даниела Ангелова коментира след решението:

"Всички доказателства, които следва да бъдат налице, са събрани към този момент, така и Апелативният съд, както и първоначално Специализираният наказателен съд прие, че е налице обосновано предположение да се приеме, че обвиняемият е извършител и на това престъпление".

Адвокатът на Иван Тодоров Ина Лулчева заяви, че решението е очаквано, въпреки, че в делото няма доказателства Тодоров да е склонявал Бойков да проникне в данните на НАП. Не е посочено и какви действия е извършила престъпната група, което според нея е притеснително.

"Преписан е текст на закона и не се казва как е извършено престъплението. Съдът казва, че днес не е необходимо да се каже - достатъчно е това. Което означава, че всеки български гражданин може да бъде обвинен, че е извършил нещо като се препише закона, без да се посочват фактите. А това вече би следвало да ни притеснява много", каза Лулчева.

Решението на Апелативния спецсъд е окончателно.

Водещи

Най-четени