Сотир Цацаров: Не чакайте оставката ми 14.07 | 09:00

Цацаров заяви, че няма да отиде при протестиращите, за да чуе техните аргументи

От iNews.bg

Няма да си подам оставката, заяви пред bTV главният прокурор Сотир Цацаров. Той заяви това по повод предстоящият протест пред Съдебната палата в София, на който ще бъде поискана оставката му.

Право на всеки е да протестира, да иска оставки, да се аргументира. Живеем в свободна държава. Моят план е да работя добре и така, както намирам за правилно. За мен е правилно да проведа работния си ден като изпълня задълженията си за деня. Преценката дали да бъде подадена оставката и дали главния прокурор да се подаде на натиск нека бъде моя”, заяви Цацаров. Той посочи, че има достатъчно ангажименти, за да се появи на протеста срещу него. Цацаров обясни, че същите хора са протестирали, когато е започнала проверка на "Протестна мрежа" по сигнал на медия.

"Тогава протестът беше същият”, поясни главният прокурор.

Цацаров заяви, че няма да отиде при протестиращите, за да чуе техните аргументи.

"Ако тези хора смятам, че начинът по който могат да осъществят гражданската си реализация е пред Съдебната палата и искат оставката ми, в това няма нищо лошо. Имам достатъчно ангажименти, за да се появя на протест и оставка не се постига по този начин и тя няма да бъде постигната", добави той.

Цацаров за пореден път коментира и и проверката на прокуратурата в Министерството на правосъдието.

"Ако някой счита, че проверката срещу Министерство на правосъдието е насочено срещу усилието на Христо Иванов в качеството му на министър се лъже. С министър Иванов сме си казали съвсем ясно и това, което всеки приема в отсрещния събеседник. Съвсем ясно сме си казали кой какво приема от идеите на другия и какво не”, подчерта главният прокурор.

Той добави, че за последно среща между него и правосъдния министър е имало по време на обсъждането на промените в Конституцията във връзка със съдебната реформа.

 

Още преди да стане ясно, че главният прокурор няма никакво намерение да подава оставка, късно снощи, Протестна мрежа освети Съдебната палата с надпис "#Оставка".

1535992

Водещи

Най-четени