София блокирана от служителите на реда! Борисов се намесва 03.11 | 16:59

Премиерът е привикал министрите Бъчварова и Горанов, за да обсъдят реформите, които днес предизвикаха протестите на униформените

От iNews.bg

След като напрежението поради отнемането на привилегиите на служителите в сектор "Сигурност" ескалира и униформените излязоха на протест, явно премиерът Борисов ще се включи в разрешаването на проблема.

Докато полицаите блокираха централни софийски улици днес следобед, министър-председателят е взел решение да обсъди въпроса с двамата министри, отговорни за промените, които разбуниха духовете в силовите ведомства.

Лично главният секретар на МВР Георги Костов пристигна при протестиращите полицаи, за да им съобщи, че в 8:30 часа утре ще се проведе тристранната среща в МС.

Костов призна, че е разтревожен от рапортите за напускане, които заваляха в днешния ден на протести. Само в Пловдив до момента такива са подали над 150 униформени.

"Аз съм професионален ръководител на МВР, а не господар на чувствата на служителите на системата. Те имат право да изразяват своите притеснения и емоции”, заяви Костов.

Той не пожела да коментира дали министър Бъчварова е знаела за готвените законови промени.

Протестите на полицаите продължават. След като блокираха улиците около Министерството на финансите, те тръгнаха към парламента, което наложи затварянето на бул. "Цар Освободител" и бул. "Васил Левски". Пред парламента служителите на реда скандираха "Боклуци" и "Мишоци". Парадоксално ескортът им е полицейска кола.

Водещи

Най-четени