София в бойна готовност заради дъждовете 01.08 | 09:50

Фандъкова е разпоредила непрекъснати огледи на критични участъци

От Кремена Бедерева

Кметът на София Йорданка Фандъкова е разпоредила екипи на районните администрации да правят непрекъснати огледи на критични участъци, подлези, завирявания по пътната инфраструктура.

Извънредните мерки се налагат във връзка с продължителните валежи на територията на Столичната община, съобщават от пресцентъра на общината.

Екипите ще следят непрекъснато за паднали клони на дървета и за състоянието на пътната инфраструктура и комуникационните мрежи, включително и в межублоковите пространства, посочват от СО.

Жители на Монтана пък са подали 39 сигнала на тел. 112 за закъсали във вода по улиците автомобили и наводнени дворове, сутерени и мазета, съобщиха от областното управление за пожарна безопасност и защита на населението.

Пет екипа на службата са почистили запушени улични шахти и са отводнявали обществени сгради и къщи. Наводнени къщи има и в село Гаганица, община Берковица, както и в квартал "Младеново" на Лом.

Пороен дъжд е отнесъл части от асфалтовата настилка на улици в село Габровница.

Късно снощи екип на службата с лодка е успял да стигне до двама рибари, които останали заградени от прииждаща вода на остров край село Боровци. Рибарите са спасени.

Водещи

Най-четени