София открива процедура за кандидатстване по програма Европа за 2011 г. 01.03 | 19:06

Ще бъдат подкрепени проекти, насочени към подобряването на качеството на живот в града

От Георги Георгиев

Столична община открива процедура за кандидатстване с проектни предложения по програма Европа за 2011 г., се съобщава на сайта на столична община.

Приоритетите на Програма Европа за 2011 г. са свързани със стратегията "Европа 2020” на Европейския съюз, както и с кандидатурата на София за европейска столица на културата.

Ще бъдат подкрепени проекти, насочени към насърчаване на партньорството между структурите на гражданското общество и органите на местната власт при прилагане на политики и добри практики, свързани развитието на столицата.

Подкрепа ще получат и инициативи, насочени към дългосрочното развитие на града, отговарящи на критериите за избор на града за европейска столица на културата в категория "Град и граждани”. Внимание ще бъде обърнато и на добрите европейски практики, свързани с подобряване качеството на живот в столицата и насърчаване на доброволчеството.

Право да кандидатстват за финансиране на проекти по Програмата имат юридически лица, които отговарят на определени условия, както и районите на Столична община.

Процедурата се открива на днес (1 март 2011 г). Крайният срок за подаване на предложения е 31 март 2011 г.

Предложенията се подават на адрес: 1000 София, ул. "Московска” № 33, Дирекция "Европейски програми, проекти и представителства”, Столична община.

Необходимите за попълване документи и Насоките за кандидатстване можете да намерите на интернет страницата на Столична община.

Водещи

Най-четени