София - с един парк повече 17.04 | 16:57

„Възраждане“ е първият построен в столицата парк от 30 години насам, заяви Фандъкова при откриването му

От iNews.bg

"Парк "Възраждане" е първият построен парк в столицата от 30 години насам", заяви кметът на София Йорданка Фандъкова по време на откриването на парк "Възраждане".  

Той се намира в квартал "Зона Б-5" и се простира върху площ от 52 декара, като разполага с детски площадки, амфитеатър, сух фонтан, модерна поливна система и два паркинга с общо 152 места. В построяването му са инвестирани 6 млн. лева, като 1,7 млн. лева са осигурени по линия на инициативата "Джесика".

"След десететилетия застой и разруха, след опити за кражба на част от тези терени и на застрояване на зелени площи успяхме да защитим на първо място общинската собственост и на второ място да построим първия от 30 години насам парк в нашата столица", поясни Фандъкова. Тя посочи проекта като пример за добър резултат от съвместната работа на общината и дружеството "Софийски имоти".

Кметът определи откриването на парка като голям празник, както за района, така и за цяла София. По думите ѝ, идеята за изграждане на парка възниква още с изграждането на жилищата в квартал "Зона Б-5".

 

"Историята показва, че сме осъществили мечтата на хората, които живеят тук, от над 40 години", каза още Фандъкова, преди да се присъедини към националната работна среща на ГЕРБ в НДК.

Водещи

Най-четени