София се задръсти, ама качествено 10.03 | 09:46

Вижте къде движението е най-натоварено и какъв транспорт е препоръчително да използвате

От Филипа Тодева

Километрични опашки от автомобили, изнервени шофьори и пешеходци. Такава беше картинката в София тази сутрин заради обилния снеговалеж. От Центъра за градска мобилност определят положението като доста тревожно. Падналият сняг предизвиква огромни задръствания и тапи на основните пътни артерии. Градският транспорт закъснява от 14 до 25 минути.

"В цяла София има много задръствания", оправдават се диспечерите. Изключително натоварено е движението е района на Сточна гара, по булевардите "Сливница" и "Евлоги и Христо Георгиеви". Колони от леки коли се вият и около Семинарията и Орлов мост. Задръстванията на бул. "Цариградско шосе" в посока центъра започват от спирките на МБАЛ "Св. Анна" (Окръжна болница) и продължават до Орлов мост. Положението в обратната посока не е по-различно.

Движението е затруднено и в кв. "Хладилника", по бул. "Черни връх". От Центъра за градска мобилност съветват, ако имате възможност, да използвате трамваите, които са по-точни тази сутрин, отколкото автобусите и тролеите. Най-добре би било обаче да се насочите към метрото, стига да живеете или работите в района на някоя от метростанциите.

Водещи

Най-четени