Софиянци започнаха да се прибират още днес 02.01 | 16:26

В следобедните часове трафикът от Благоевград към столицата се засили неколкократно

От iNews.bg

Противно на навиците от последните години българите да се прибират към домовете си в последния почивен ден след Нова година, сега се наблюдава обратното. Дори още вчера следобед много хора, посрещнали 2016 г. в Банско и Разлог, тръгнаха към родните места. Днес трафикът е още по-сериозен. Възможно е и доста шофьори да са послушали съветът на "Пътна полиция”, от където по-рано призоваха хората, които имат възможност, да тръгнат да се прибират днес и да не чакат последния момент утре, когато се очакват най-сериозни задръствания по пътищата.

В района на Благоевград по магистрала "Струма” и път Е-79 вече се наблюдава засилено движение в посока Дупница и София. Около 15 ч. автомобилите, пътуващи към столицата са няколко пъти повече от движещите се в обратната посока, съобщи БГНЕС. В същото време най-интензивен е трафикът между Банско и Симитли, по който минават повечето хора, празнували в пиринските курорти.

Заради натовареното движение патрулна кола дежури на разклона на магистрала "Струма” за Кочериново и Рилския манастир, където пътуващите от Банско и Разлог най-често се включват в пътя за София. Полицаите регулират движението и дават предимство на движещите се към столицата автомобили, които са повече. Очаква се и допълнително засилване на трафика в района.

При всички положения обаче най-тежката ситуация по родните пътища се очаква утре. От една страна причината ще е в огромното количество автомобили, които ще тръгнат. В същото време допълнителни затруднения за трафика ще причини и очакваният над цялата страна снеговалеж, за който предупредиха синоптиците.

Водещи