Софиянци най-често шофират с превишена скорост 31.08 | 19:08

За седмица полицията е засякла близо 10 хил. нарушители на пътя

От Кремена Бедерева

9 651 нарушения за превишена скорост са установени у нас в рамките на кампанията, организирана от Европейската мрежа на службите на "Пътна полиция” в ЕС, съобщиха от пресцентъра на МВР.

TISPOL отчита, че провежданите едновременно във всички европейски страни операции по пътна безопасност и засиленият контрол оказват изключителен превантивен ефект и въздействат положително върху поведението на водачите.

Засилени проверки по спазване на разрешената максимална скорост за движение по пътищата бяха осъществени на територията на всички страни-членки на Европейската мрежа на службите на "Пътна полиция” в ЕС (TISPOL) от 22 до 28 август 2011 г.

Целта на контролната операция бе повишаване на безопасността на движението и предприемане на ефективни мерки за ограничаване на нарушенията и пътнотранспортните произшествия.

В рамките на едноседмичната кампания, координирана от TISPOL, българските пътни полицаи засякоха 9651 нарушители на пътя, шофирали над разрешената скорост за движение. От тях 3718 са установени от пътни полицаи, а 5933 – от автоматични технически средства.

Най-голям е броят на нарушенията на територията на София – 809; следват Бургас - 768, Стара Загора – 612, и Сливен - 545. Най-малко те са в районите на Силистра - 104, Видин – 112, и Ямбол - 120.

От TISPOL отчитат, че провежданите едновременно във всички европейски страни масови кампании по пътна безопасност и засилен контрол имат изключителен превантивен ефект и оказват положително въздействие върху поведението на водачите.

Най-четени