Софиянци от днес с парно 17.10 | 10:14

Първо топлото ще дойде в болници, детски градини и училища, в блоковете – най-късно в сряда

От iNews.bg

"Топлофикация София” започва от днес поетапно общото пускане на отоплението в столицата. Първо отоплението ще заработи в детските градини, учебните и здравните заведения, в които то все още не е пуснато. След това поетапно парното ще бъде включено в жилищните сгради във всички райони. Накрая топло ще им и в административните сгради, уточниха от "Топлофикация”. Цялата процедура ще приключи в рамките на 3 дни, което означава, че и последният абонат на "Топлофикация" ще има топло в сряда.

От дружеството напомнят гражданите да отворят на максимална степен вентилите на радиаторите си, за да не се налага допълнително обезвъздушаване на отоплителните тела след пускане на отоплението, както и да проверят електронните си уреди за дялово разпределение. В случай, че дисплеят им е угаснал, клиентите трябва незабавно да потърсят съдействие от обслужващата ги фирма – топлинен счетоводител, предаде БГНЕС.

Важно е преди пускането на отоплението клиенти да приключат всички ремонти по вътрешната отоплителна инсталация и да запълнят източените инсталации. Отоплението няма да бъде включено в сградите, в които вътрешната отоплителна инсталация не е запълнена, защото това означава, че в някое жилище ремонтът все още не е приключил.

"Топлофикация София” ЕАД дава възможност на клиентите, които поради някакви причини желаят включване на отоплението в сградата на по-късен етап, да подадат в обслужващия ги топлорайон заявление и подписано за целта решение от общото събрание на етажната собственост.

Водещи

Най-четени