Софиянци се изнасят в петък под "конвой" от катаджии 19.12 | 14:42

80 полицаи излизат на изходите от София на 21 декември. 479 ще работят на Нова година

От Диана Цветкова

Очакваното масово изнасяне на жителите на столицата в края на тази седмица изкарва допълнително пътни полицаи по улиците.

80 служители ще излязат по основните пътни артерии за изход от София на 21 и 22 декември, за да обезпечат сигурността, съобщи началникът на "Пътна полиция" главен инспектор Богдан Милчев.

Униформените ще бъдат разположени основно по бул. "Цар. Борис I" – Пернишко шосе, "Ломско шосе" до "Околовръстен път", от тунела на "Люлин" в посока към Околовръстното и магистрала "Люлин", от бул. "Ситняково" по "Ботевградско шосе" до магистрала "Хемус", както и по "Цариградско шосе".

Полицаите ще застъпят по обяд на 21 и на 22 декември, като същата организация ще бъде създадена и на 1 януари, когато хората масово ще се завръщат към столицата.

Освен, че ще осигуряват безопасността на трафика, катаджиите ще извършват проверки за употреба на алкохол и наркотици, ще следят за превишена скорост, минаване на червен светофар, както и за неправилно паркиране.

Заради станалата традиционна истерия по обикаляне за подаръци в последния възможен момент пък са проведени срещи с управителите на всички столични молове. Причината е, че около търговските центрове се струпва огромно количество автомобили, които затрудняват движението.

"Там дежурят постоянно наши екипи и има паяци за принудително вдигане", посочи Богдан Милчев, цитиран от агенция "Фокус".

В нощта на Нова година пък на работа ще бъдат общо 479 служители на столичната полиция. Съвместни екипи от оперативни работници и полицейски инспектори ще патрулират заедно с автопатрулите, които работят на територията на съответното районно управление.

155 униформени ще се грижат за сигурността по време на празничния концерт на площад "Батенберг" на 31 декември.

Представители на СДВР вече са издали предупредителни протоколи за обезпечаване на реда на управителите на 377 от големите заведения в София.

Водещи

Най-четени