Социалистите в ЕП: Стажовете да са платени! 11.07 | 14:30

Кризата в Европа буквално “ограби” младите, вече можем да говорим за изгубено поколение, смята Йотова

От iNews.bg

"Финансово-икономическата криза в Европа, буквално "ограби” младите хора. За съжаление днес, вече можем да говорим за изгубено поколение”, каза Илияна Йотова – ръководител на Делегацията на българските социалисти в ЕП, която днес откри лятно училище по бизнес предприемачество в Техническия университет – София. "Една от най-успешните стратегии, която е предложена и се реализира, за справяне с младежката безработица е "Младежката гаранция” за заетост, която социалистите отвоювахме.”, подчерта Йотова.

В периода от 11 до 15 юли студенти от различни катедри в университета ще имат възможност да добият допълнителна квалификация и практически умения от специалисти в сферата, между които и международно признати представители от Световната банка. Акцент в работата на училището през тази седмица ще бъде върху разработването на проекти, финансирани със средства от ЕС. Тези теоритични и практически умения ще помогнат на студентите в бъдеще, да финансират собствено бизнес начинание. "Практиката за организиране на летни училища вече стана традиция между нас, българските социалисти и ТУ София. Считам за особено необходимо да ви се дават такива възможности, защото финансовата криза от 2007-2008 г. засегна най-уязвимите групи, сред които попадате и вие, младежите.”, сподели евродепутатът.

След като разказа накратко за системната работа на социалистите в ЕП в направлението защита на правата и труда на младите хора, госпожа Йотова обяви, че битката, която водят в момента, е за стажантските програми. Мерките, които предлагат социалистите, са на първо място стажът да бъде платен и младите хора да бъдат осигурявани, а на второ – работодателите, които бягат от това свое задължение, да носят наказателна отговорност.

Водещи

Най-четени