Социалистите внесоха официално искане за оставка на Емил Христов 27.04 | 11:32

80 депутата на БСП са се подписали под документа, не е търсена подкрепа от други партии

От iNews.bg

БСП внесе в деловодството на парламента подписка с искане за оставката на зам.-председателя на НС Емил Христов, както обяви, че ще направи още преди дни. Социалистите са събрали 80 подписа в подкрепа на искането, предаде БГНЕС.

Желанието за оставката на Христов дойде, след като миналата седмица в сградата на парламента не бяха допуснати хора с увреждания. Събраните 80 подписа са само на депутати от БСП, които не са търсили подкрепа от другите парламентарни групи. Антон Кутев заяви, че поводът за исканата оставка, е недопускането на хората с увреждания в сградата на НС, но причината е много по-голяма.

"Тя е, че действията на Христов бяха само поредния израз на цялата политика на ГЕРБ към всички българи и по-специално към хората с увреждания. Нищо не се е променило за тази една година. Протестите, които правят хората с увреждания са същите. Исканията са същите, за тях няма никакви промени", посочи депутатът от левицата.

"Това е резултат от цялостната политика. Христов с действията си просто я потвърди и доведе до заключението ни, че трябва да се вземат мерки за отстраняването му така и да се принудят управляващите да свършат поне нещо в най-уязвимата сфера за хората с увреждания. Те са най-ощетената група от обществото", изтъкна Кутев.

Водещи

Най-четени