Социалистите искат вота на недоверие следващата сряда 11.01 | 12:31

Предложението ще бъде внесено в парламента само от депутатите на БСП

От iNews.bg

Парламентарната група на БСП ще внесе вота на недоверие към правителството следващата сряда, на 17 януари. Това обаче ще се случи без подкрепата на ДПС, както се очакваше. Новината съобщи в кулоарите на Народното събрание лидерът на социалистите Корнелия Нинова, предаде бТВ. Темата на вота ще е корупцията, както бе обявено по-рано.

След поредица срещи между БСП и ДПС беше останало впечатлението, че те са успели да се договорят за темата на вота и момента на внасянето му. Днес обаче стана ясно, че между политическите сили има конфликт. В БСП са останали неприятно изненадани от думите на почетния председател на ДПС Ахмед Доган, че опозицията не е готова да предложи алтернатива на кабинета "Борисов 3". След това изказване от края на миналата година настоящият лидер Мустафа Карадайъ обяви, че Доган е бил разбран погрешно и ДПС ще подкрепи вота.

"За да няма спекулации, заявяваме, че преформатирането на управлението не означава задължително влизане на ДПС в управлението (…) Няма да участваме в процес "стани да седна" (…) Против сме управлението със националистите и защото ерозират институциите и поставят под въпрос сигурността на страната", заяви днес Карадайъ.

Водещи

Най-четени