Социалната политика остава приоритет за МО 24.01 | 21:55

Издръжката на всички социални кухни в страната ще бъде увеличена с 1 лев

От Ивелина Георгиева

Социалната политика на Министерството на отбраната остава основен приоритет за политическото ръководство на ведомството. Това съобщи министърът на отбраната Ангел Найденов, който участва в среща с областните ръководства на военнопатриотичните съюзи от Стара Загора, Бургас, Пловдив, Ямбол, Сливен, Пазарджик и Хасково.

Усилията на министерството през тази година ще бъдат насочени и към възстановяване на въоръжението и техниката и развитието на инфраструктурата на отбраната – продажбата и безвъзмездното предоставянето на имоти.

Найденов акцентира върху приетите вече изменения в Закона за отбраната и въоръжените сили, които дават право на министъра на отбраната да предоставя за безвъзмездно ползване от военнопатриотичните съюзи на помещения в сгради, собственост на МО.

В допълнение към социалните мерки са осигурени средства, с които да бъде намалена с 10 процента таксата, която плащат живеещите в Дома за ветерани в с. Орешак.

На срещата с представителите на военнопатриотичните съюзи министър Найденов заяви, че ведомството ще осигури средства за изграждането на 2 паметни плочи на закрити военни формирования, по инициатива на Областния съвет на Съюза на офицерите и сержантите от запаса и резерва.

Ще бъдат разкрити още три социални кухни в градовете Хасково, Асеновград и Видин, а издръжката на всички социални кухни в страната ще бъде увеличена с 1 лев.

Министър Ангел Найденов получи плакет, издаден по повод 100-годишнината от създаването на Съюза на офицерите и сержантите от запаса и резерва. Той пък върна жеста, като отличи съюза за родолюбивата му дейност с плакет на министерството.

Военният министър поднесе цветя пред паметната плоча на Осма пехотна Тунджанска дивизия и Втора мотострелкова дивизия.

Най-четени